ü  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Καρυδιά στο οποίο και διαμένει μέχρι και σήμερα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό.

ü  Ξεκίνησε με στίβο, ενόργανη γυμναστική και κατέληξε στις πολεμικές τέχνες όπου και άρχισε την καριέρα του, εντασσόμενος στην Εθνική Ελλάδος στα 16 του χρόνια! Ένας πολύ δραστήριος έφηβος που ασχολήθηκε με τη μουσική, τον αθλητισμό και γενικότερα με ότι του τραβούσε το ενδιαφέρον καθώς μεγάλωνε. Μετά τις σπουδές του στα "Αυτοματοποιημένα Συστήματα βιομηχανιών και εγκαταστάσεων" Ξεκίνησε να εργάζεται σε  διάφορους εργολάβους ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μέχρι που η ανοικοδόμηση στην πόλη τελείωσε και επέλεξε να συνεχίσει σαν δάσκαλος σε ιδιωτικά ωδεία αλλά και σε δημόσιες και ιδιωτικές μπάντας, αφού είχε πάρει και το πτυχίο μουσικής με άριστα! Στα χρόνια των σπουδών του δε σταμάτησε να ασχολείται με τη μεγαλύτερή του αγάπη, πού δεν ήταν άλλη από τις πολεμικές τέχνες, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως ο μικρότερος δάσκαλος πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα, αφού στα 19 του κατάφερε να πάρει το πτυχίο διδασκαλίας και να κάνει το πρώτο του εκπαιδευτικό τμήμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να διδάσκει και να προάγει τον πολιτισμό των πολεμικών τεχνών αλλά και τις αρχές τις οποίες διέπουν έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών! Μετά  το πέρας των σπουδών του έκανε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα των ειδικών δυνάμεων. Στα 24 του χρόνια ξεκίνησε μία καριέρα στο εξωτερικό με συμμετοχή σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου όπως στο Παρίσι στην Αγγλία, στην Φινλανδία την Ισπανία και συνέχισε με σεμινάρια και διδασκαλία δίπλα στους μεγαλύτερους Ιάπωνες δασκάλους!

ü  Ο Αγησίλαος εκτός από την προαγωγή του αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια συνεισφέρει στον πολιτισμό, διοργανώνοντας στην πόλη μας το μεγαλύτερο φεστιβάλ των πολεμικών Τεχνών για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σεμινάρια παγκοσμίου φήμης, με καλεσμένους τους επικεφαλής από διάφορες χώρες. Κάποιοι από τους τίτλους επιγραμματικά θα λέγαμε πώς είναι πολλές Πανελλήνιες πρώτες θέσεις, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος, η κατάρριψη 6 παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες με το τελευταίο να καταρρίπτεται το 2016 στην πόλη μας, συμμετοχή μετά από επίσημη πρόσκληση σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και σεμινάρια της Ευρώπης κ.α. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει καλεστεί με υποτροφία, μετά από οντισιόν, για να εργαστεί ως κασκαντέρ στο Hollywood αλλά επέλεξε να μην εγκατάλειψη την πατρίδα του και να συνεχίσει να εργάζεται σε αυτήν.

ü  Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής για όλες τις σχολές της Άπω Ανατολής στην Ελλάδα και διοργανώνει στην Κομοτηνή κάθε χρόνο φεστιβάλ, σεμινάρια και διάφορα event με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη τη χώρα. Όσοι δεν γνώριζαν τον Αγησίλαο από τις προηγούμενες διακρίσεις του, τον γνώρισαν το 2017 από την εκπομπή "Ελλάδα έχεις ταλέντο" όπου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, συνοδευόμενος από την ομάδα του.

ü  Στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής, με μία έκτακτη απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου, μπαίνοντας στους πρώτους κατά σειρά σε ποσοστό ψήφων του τοπικού συμβουλίου της πόλης. Για 5 χρόνια ασχολήθηκε με τον τομέα των αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα ασχολήθηκε με τα διάφορα προβλήματα της πόλης, αφήνοντας πίσω του ένα διόλου ευκαταφρόνητο έργο, με καινούργιες ιδέες και έναν τρόπο εργασίας που τον χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα και η καινοτόμα τακτική στον τρόπο δουλειάς του όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει με χαμόγελο και ακούραστη αισιοδοξία. Ο Αγησίλαος δηλώνει ευτυχισμένος με τη σύζυγό του και τον γιο του Τιμολέων, λέγοντας πως το να δουλεύεις για την πόλη που γεννήθηκες και αγαπάς, μόνο ευχαρίστηση μπορεί να σου προσφέρει και πως αν δεν δουλέψουμε εμείς για την πόλη μας, δεν θα δουλέψει κανένας για εμάς!!!